Punjene lignje sa sirom i repovima od kozice (Plněné kalamáry sýrem a krevetami)

Ingredience 4 porce

  • 16 ks očištěných kalamárů
  • 50 g očištěných krevet nebo langustin
  • 100 g sýru pecorino
  • 3 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • cuketa
  • lilek
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup


Krevety a hlavičky kalamárů nakrájíme na drobno a smícháme s nastrouhaným sýrem. Takto připravenou směsí naplníme těla kalamárů. Uzavřeme je tím, že je propíchneme špejlí nebo párátkem. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky a orestujeme společně s kalamáry na olivovém oleji. 

Mezitím v misce smícháme nasekaný česnek a petrželku s olivovým olejem.
Orestované kalamáry polijeme česnekovou směsí, podáváme s grilovanou zeleninou, podle chuti dosolíme a zakápneme olejem.