Punjene lignje sa sirom i repovima od kozice (Plněné kalamáry sýrem a krevetami)
Ingredience 4 porce
- 16 ks očištěných kalamárů
- 50 g očištěných krevet nebo langustin
- 100 g sýru pecorino
- 3 stroužky česneku
- petrželová nať
- cuketa
- lilek
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Krevety a hlavičky kalamárů nakrájíme na drobno a smícháme s nastrouhaným sýrem. Takto připravenou směsí naplníme těla kalamárů. Uzavřeme je tím, že je propíchneme špejlí nebo párátkem. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky a orestujeme společně s kalamáry na olivovém oleji.
Mezitím v misce smícháme nasekaný česnek a petrželku s olivovým olejem.
Orestované kalamáry polijeme česnekovou směsí, podáváme s grilovanou zeleninou, podle chuti dosolíme a zakápneme olejem.