Pomodori ripieni di salsa tonnata (Plněná rajčata)
Ingredience 4 porce
- 4 velká rajčata
- 8 naložených ančoviček
- 200g tuňák v plechovce
- 2 lžíce solených capari
- 1 lžíce citronové šťávy
- Majoneza
- 2 žloutky
- 100ml rostlinného oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
Rychlá lahůdka pro nečekané hosty.
Postup
Postup majoneza:
Je důležité mít žloutky a olej ve stejné pokojové teplotě, jinak se nespojí k sobě.
K žloutkům po kapkách přiléváme olej a metličkou nebo mixérem mícháme, stejně tak citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá hmota.
Můžeme dochutit solí.
Rajčata – uřízneme vršek a vydlabeme, dužinu a vodu odstraníme, zbytek (tvrdé části rajčete) nakrájíme na kousky.
Rajčata necháme vykapat. Capari propláchneme od octa.
Ančovičky, tuňáka, capari, citron a kousky rajčat rozmixujeme a spojíme s majonezou. Tím plníme rajčata, ozdobíme tymiánem a pár capari.