Pomodori ripieni di salsa tonnata (Plněná rajčata)

Ingredience 4 porce

  • 4 velká rajčata
  • 8 naložených ančoviček
  • 200g tuňák v plechovce
  • 2 lžíce solených capari
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Majoneza
  • 2 žloutky
  • 100ml rostlinného oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli

Rychlá lahůdka pro nečekané hosty.

Postup

Postup majoneza:

Je důležité mít žloutky a olej ve stejné pokojové teplotě, jinak se nespojí k sobě.
K žloutkům po kapkách přiléváme olej a metličkou nebo mixérem mícháme, stejně tak citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá hmota.
Můžeme dochutit solí.

Rajčata – uřízneme vršek a vydlabeme, dužinu a vodu odstraníme, zbytek (tvrdé části rajčete) nakrájíme na kousky.
Rajčata necháme vykapat. Capari propláchneme od octa.
Ančovičky, tuňáka, capari, citron a kousky rajčat rozmixujeme a spojíme s majonezou. Tím plníme rajčata, ozdobíme tymiánem a pár capari.