Polpetine di carne (Pikantní masové kuličky)

Ingredience 6 porcí

  • 1kg mletého hovězího masa
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 2-3 plátky starého pečiva
  • 1 dl mléka
  • 4 vejce
  • parmazán
  • 1 feferonka
  • 3 stroužky česneku
  • petrželka
  • 1 lžíce cukru
  • olej na smažení
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup


V pánvi na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme loupaná rajčata a necháme prohřát. Česnek odstraníme. Rajčata rozmačkáme, aby vznikla hustší omáčka. Přidáme nasekanou feferonku, lžíci cukru a lžíci balsamikového octa. Omáčk je hotová.
Mleté maso smícháme s vejci, nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem podle chuti. Přidáme nakrájené pečivo, které jsme předtím namočili do mléka a vyždímali, dochutíme solí a pepřem a kapkou olivového oleje a vše důkladně promícháme. Namočíme si ruce ve vodě a vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které osmažíme v oleji.
Masové kuličky podáváme s pikantní rajčatovou omáčkou.