Polenta al gorgonzola (Polenta s gorgonzolou)

Ingredience 4 porce

  • 1,5 l vody
  • 400 g polenty
  • 1 lžíce soli
  • 200 g sladké gorgonzoly (gorgonzola dolce)
  • 1 dl mléka

Gorgonzolu přidávají do polenty v horách okolo Livigna. Ošlehaní horalové si ji dávají většinou k obědu. Je to syté jídlo, které vám dodá spoustu energie. Možná by bylo zajímavé zkusit místo gorgonzoly náš romadúr, tedy pokud ho máte rádi.

Postup

Do osolené vroucí vody nasypeme polentu a vařečkou stále mícháme, aby se nesrazila a nevznikly hrudky. Vaříme 30-40min do husté kašovité konzistence. Nakonec do polenty vmícháme pokrájený sýr a přidáme mléko. Dobře promícháme a můžeme podávat.