Pizza Margherita / Napoletana (Pizza Margherita / Napoletana)
Ingredience 4 porce
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžíce oleje extra virgin
- 1 kostka droždí
- 5 dl vlažné vody
- sůl
- 300 g loupaných rajčat v plechovce
- 300 g mozzarelly
- pár lístků bazalky
- 6 ančoviček
- špetka cukru
- špetka soli
- olej extra virgin
V jednoduchosti je krása a tohle vydadá opravdu jednoduše. Vyzkoušejte, co vy a vaše trouba dokážete za zázraky!
Postup
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.