Pizza Margherita / Napoletana (Pizza Margherita / Napoletana)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg hladké mouky
  • 2 lžíce oleje extra virgin
  • 1 kostka droždí
  • 5 dl vlažné vody
  • sůl
  • 300 g loupaných rajčat v plechovce
  • 300 g mozzarelly
  • pár lístků bazalky
  • 6 ančoviček
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • olej extra virgin

V jednoduchosti je krása a tohle vydadá opravdu jednoduše. Vyzkoušejte, co vy a vaše trouba dokážete za zázraky!

Postup


Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě 
a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.