Pesce persico alla mugnaia (Sladkovodní okoun v citronové omáčce)

Ingredience 4 porce

  • 4 filety okouna (600g)
  • 30g hladké mouky 00
  • 1,5dcl olej extra virgin
  • 2 větší citrony
  • 50g másla
  • sůl

S rybou na talíři se žije tak lehce... A k tomu vám sladkovodní okoun vykoupaný v citronové omáčce připomene řeku, léto a prázdniny.

Postup


Filet z okouna osolíme, obalíme lehce v mouce a oklepeme, aby zůstala jen tenká vrstva mouky.
Na pánev dáme olej a kousek másla, filety z obou stran opečeme, z každé strany tak 2min do zlatavého nádechu a vyndáme je z pánve.
Olej slijeme, necháme tak polovinu, do které vymačkáme šťávu z citronů, vhodíme kousek másla obaleného v mouce a přidáme trochu vody, aby vznikla omáčka.