Pera glassata con pane alle mandorle (Glasovaná hruška s mandlovým knedlíčkem)
Ingredience 2 porce
- 2 hrušky
- 0,7 l červeného vína
- 100 g toastového chleba
- 1 dl mléka
- 50 g mandlí
- 2 lžíce třtinového cukru
- 80 g cukru krupice
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- špetka kypřícího prášku
- špetka mleté skořice
- hrst hrubé mouky
- celá skořice
- hřebíček
Kdo by řekl, že stačí hrušku povařit ve svařeném víně a nadít ji mandlovým těstem, a bude z toho přímo božský dezert?! Kdo nezkusí, neuvěří.
Postup
Mezitím pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme cukr krupici, celé vejce a žloutek, špetku mleté skořice, rozmixované mandle, hrubou mouku a špetku kypřícího prášku. Zalijeme mlékem a zpracujeme těsto. Z těsta vyrábíme pomocí dvou polévkových lžic knedlíčky, které uvaříme (asi 7 minut) v nesolené vodě. Po uvaření je obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
Hrušky vyjmeme z hrnce, víno zredukujeme do hustší omáčky.
Hrušky servírujeme s mandlovými knedlíčky polité zredukovaným vínem.