Pera glassata con pane alle mandorle (Glasovaná hruška s mandlovým knedlíčkem)

Ingredience 2 porce

  • 2 hrušky
  • 0,7 l červeného vína
  • 100 g toastového chleba
  • 1 dl mléka
  • 50 g mandlí
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 80 g cukru krupice
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • špetka kypřícího prášku
  • špetka mleté skořice
  • hrst hrubé mouky
  • celá skořice
  • hřebíček

Kdo by řekl, že stačí hrušku povařit ve svařeném víně a nadít ji mandlovým těstem, a bude z toho přímo božský dezert?! Kdo nezkusí, neuvěří.

Postup


Červené víno svaříme v hrnci s hřebíčkem, celou skořicí a třtinovým cukrem. Oloupeme hrušky a vnoříme je do vroucího vína. Necháme je 20 minut povařit.
Mezitím pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme cukr krupici, celé vejce a žloutek, špetku mleté skořice, rozmixované mandle, hrubou mouku a špetku kypřícího prášku. Zalijeme mlékem a zpracujeme těsto. Z těsta vyrábíme pomocí dvou polévkových lžic knedlíčky, které uvaříme (asi 7 minut) v nesolené vodě. Po uvaření je obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
Hrušky vyjmeme z hrnce, víno zredukujeme do hustší omáčky.
Hrušky servírujeme s mandlovými knedlíčky polité zredukovaným vínem.