Penne alla puttanesca (Penne a la “bordel”)

Ingredience 4 porce

  • 400g penne
  • 4 ančovičky
  • 2 lžíce Capari
  • 4 lžíce černých oliv
  • 4 stroužky česneku
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 1dcl bílého vína
  • 400g Cherry rajčat (nebo Sugo pomodor)
  • 4 feferonky

Postup



Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne do podoby “aldente”.
Mezitím si do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (cca za 5min restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.