Penne all’ arrabiatta (Penne arrabiata)

Ingredience 4 porce

  • 400g penne
  • 400g pasírovaných rajčat v plechovce
  • 2 stroužky česneku
  • 1dcl oleje extra virgin
  • 1 feferonka
  • pár lístků bazalky
  • hrst petrželové natě

Na tyto vášnivé těstoviny přišli Římané z oblasti Latio. Doslovný překlad  by zněl „naštvané penne“, takže teď víte, kdy je máte vařit. Klidně se „rozjeďte“, až budete přidávat feferonky. Vyvztekejte se v kuchyni, ať o tom všichni u stolu vědí.

Postup20 min

Penne uvaříme v osolené vodě. Mezitím si v pánvi na oleji orestujeme nakrájený česnek a feferonku, přidáme pasírovaná rajčata, pár lístků bazalky a povaříme 5-10 minut. Uvařené penne smícháme s omáčkou 
a podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.