Patate alla birra (Brambory na pivu)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg brambor
  • 60 g slaniny
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2,5 dl piva
  • sůl, pepř

Kdoví, pročpak se pivní brambory neskví na seznamu tradičních českých kuchařek? Vždyť tohle budou ty nejlepší pivní brambory na světě, protože vy máte to nejlepší pivo.  A k tomu všemu jsou výbornou přílohou k telecímu masu po římsku. Vyzkoušejte sami.

Postup40 min

Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulku a slaninu nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Přidáme rozmarýn, plátky brambor, dochutíme solí a pepřem a zalijeme pivem. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Nakonec brambory zapečeme v troubě na 200° asi na 5 minut.