Pasta orecchiette con patate, rucola e pomodorini (“Ouška” s bramborem, rukolou a rajčátky)

Ingredience 4 porce

  • 400 g těstovin orecchiette
  • 2 brambory
  • cherry rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • sýr Pecorino (polotvrdý)
  • rukola
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme spolu s těstovinami v osolené vodě. V pánvi na oleji orestujeme česnek, nakrájíme rajčata na půlky a přidáme je do pánve. Necháme osmahnout, zalijeme vínem, a jakmile se alkohol vypaří, přidáme natrhanou rukolu. Česnek odstraníme. Uvařené brambory s pastou přidáme do pánve, stejně tak hrst strouhaného sýru a promícháme. Podáváme ozdobené rukolou, sýrem a zakápnuté olivovým olejem.