Pasta e ceci (Cizrnový krém s pastou)

Ingredience 4 porce

  • 200 g cizrny
  • 150 g těstovin
  • 3 ančovičky
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • špetka jedlé sody
  • sůl, pepř

Postup

Cizrnu namočíme přes noc do vody, do které přidáme špetku jedlé sody. Druhý den cizrnu slijeme a uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”. V kastrolu s olivovým olejem orestujeme česnek s filátky ančoviček 
a rozmarýnem, česnek odstraníme a do hrnce přidáme polovinu uvařené cizrny, druhou polovinu rozmixujeme a poté smícháme s ostatním. Na závěr vhodíme těstoviny a vaříme do změknutí. Dochutíme pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem, můžeme přidat i strouhaný parmazán.