Parfait di nocciole (Parfet s ořechy)

Ingredience 4 porce

  • 5 žloutků
  • 60 g lískových oříšků
  • 3 lžíce likéru Amaretto
  • 150 g cukru
  • 30 g kakaa
  • 3 dl smetany

Postup

Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a necháme rozpustit 
v sirup. Lískové oříšky zrychla orestujeme na pánvi a dáme do mrazáku, díky tomu se při rozmixování neslepí, ale zůstanou sypké. 

Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a po kapkách přilíváme cukrový sirup. Stáhneme z ohně a přidáme kakao a mandlový likér. Na závěr směs smícháme s našlehanou smetanou, nalijeme do servírovací misky 
a necháme 2 hodiny ztuhnout v mrazáku. Podáváme ozdobené šlehačkou a oříšky.