Panzerotti (Taštičky Panzerotti)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce cukru
  • 2 dl mléka
  • 500 g loupaných rajčat
  • 500 g mozzarelly
  • 200 g pražské šunky
  • bazalka
  • parmazán
  • olej extra virgin
  • olej na smažení
  • sůl

Fritovaná pizza? Horký sendvič?Tak tohle vás možná napadne, až je budete připravovat lahůdku na oblíbené italské téma – nadýchané křupavé těsto s rajčaty, mozzarellou, olivami a pršutem.

Postup

Ve 2 dl vody rozmícháme droždí, přidáme mouku, bílé víno, olivový olej, lžíci cukru a špetku soli, nakonec mléko a vypracujeme těsto. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 30 minut vykynout.

Poté těsto rozdělíme do kuliček velikosti dlaně. Kuličky rozválíme do placky silné asi centimetr a naplníme pražskou šunkou, loupanými rajčaty a plátky mozzarelly, přidáme pár lístků bazalky, posypeme parmazánem, přehneme a vidličkou zmáčkneme kraje, aby držely u sebe.
Kapsy osmažíme v arašídovém nebo slunečnicovém oleji do zlatova a podáváme.