Panzerotti (Taštičky Panzerotti)
Ingredience 4 porce
- 1 kg hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 3 lžíce bílého vína
- 1 lžíce cukru
- 2 dl mléka
- 500 g loupaných rajčat
- 500 g mozzarelly
- 200 g pražské šunky
- bazalka
- parmazán
- olej extra virgin
- olej na smažení
- sůl
Fritovaná pizza? Horký sendvič?Tak tohle vás možná napadne, až je budete připravovat lahůdku na oblíbené italské téma – nadýchané křupavé těsto s rajčaty, mozzarellou, olivami a pršutem.
Postup
Ve 2 dl vody rozmícháme droždí, přidáme mouku, bílé víno, olivový olej, lžíci cukru a špetku soli, nakonec mléko a vypracujeme těsto. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 30 minut vykynout.
Poté těsto rozdělíme do kuliček velikosti dlaně. Kuličky rozválíme do placky silné asi centimetr a naplníme pražskou šunkou, loupanými rajčaty a plátky mozzarelly, přidáme pár lístků bazalky, posypeme parmazánem, přehneme a vidličkou zmáčkneme kraje, aby držely u sebe.Kapsy osmažíme v arašídovém nebo slunečnicovém oleji do zlatova a podáváme.