Panna cotta, Caramello Mou (Dezert Panna Cotta, Karamelový krém)

Ingredience 6 porcí

  • 1l smetany
  • 6 plátků želatiny
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce smetany

Postup

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.


Karamel:

Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.