Panettoncini (Bábovky Panettoncini)

Ingredience 6 porcí

  • 300g hladké mouky
  • ½ droždí
  • 125ml mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 60g másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce rozinek namočených ve vodě
  • muškátový oříšek
  • 2 lžičky citronové kůry
  • špetka soli
  • vanilkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formiček

Postup


Droždí rozpustíme ve vlažném mléce se špetkou cukru.
V míse smícháme mouku, vejce, cukr, rozpuštěné máslo, rozinky, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, špetku soli a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, přidáme mléko s droždím a dobře promícháme. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
Těstem naplníme vymazané formičky (například na muffiny), navrchu potřeme máslem a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° a poté ještě 10 minut na 160°. Panettoncini necháme vystydnout a při servírování posypeme vanilkovým cukrem