Orata in crosta di sale (Pražma v solné krustě)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg filet pražmy královské
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • tymián
  • hrubá sůl
  • Sicilský salát
  • bílý fenykl
  • černé olivy
  • červená cibulka
  • pár lístků máty
  • piniové oříšky
  • pomerančová a citronová šťáva
  • olej extra virgin

Postup

Filátka pražmy pokapeme citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme tymián, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Doprostřed pánve nasypeme hrubou sůl, na kterou položíme filety, přikryjeme alobalem a na mírném ohni necháme dusit. Mezitím připravíme salát – do mísy nastrouháme fenykl, přidáme pomeranč nakrájený na měsíčky, celé olivy, pár lístků máty a cibulku nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou i pomerančovou šťávou a olivovým olejem, posypeme piniovými oříšky a vše dobře promícháme. Podle chuti dosolíme. 

Pražmu podáváme s Sicilským salátem.