Orata al cartoccio di mare (Pražma královská v alobalu)

Ingredience 4 porce

  • 1kg – 1,2kg pražmy
  • 200g krevet
  • 200g mušlí slávek
  • 300g cherry rajčat
  • pár lístků petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 citron
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř
  • 0,5dcl bílého vína

Postup

Vyčistíme krevety a mušle. Rybu položíme na alobal, zevnitř ji ochutíme solí, pepřem, přidáme petrželové lístky a šťávu z půlky citronu. Pár plátků citronu položíme na rybu, kolem rozložíme krevety, mušle a rajčátka nakrájená na čtvrtky. Vše zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželkou, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme bílým vínem. Vše zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200° po dobu 30-40 minut.