Miso Shiru (Japonská polévka Miso Shiru)

Ingredience 4 porce

  • 1 l vody
  • 250 g pasty Miso
  • granulovaný rybí vývar Dashi
  • 1 lžíce mořských řas Wakame
  • sojový sýr Tofu (tvrdý)
  • 100 g sojových výhonků
  • 2 brambory

Postup

Přivedeme vodu k varu, přidáme na kostičky nakrájené brambory 
a 10 minut vaříme. Mezitím v misce se studenou vodou rozmočíme řasy Wakame, které se během několika minut rozvinou do čerstvého stavu.

K uvařeným bramborám přidáme sojové výhonky, na kostičky nákrájené Tofu a vyždímané mořské řasy. Nakonec vmícháme pastu Miso s rybím vývarem Dashi (Miso určená pro přípravu polévky již obsahuje rybí vývar Dashi). Pastu přidáváme do té doby, než bude polévka slaná podle naší chuti.
Polévku stáhneme z ohně a můžeme ihned podávat.