Miso Shiru (Japonská polévka Miso Shiru)
Ingredience 4 porce
- 1 l vody
- 250 g pasty Miso
- granulovaný rybí vývar Dashi
- 1 lžíce mořských řas Wakame
- sojový sýr Tofu (tvrdý)
- 100 g sojových výhonků
- 2 brambory
Postup
Přivedeme vodu k varu, přidáme na kostičky nakrájené brambory
a 10 minut vaříme. Mezitím v misce se studenou vodou rozmočíme řasy Wakame, které se během několika minut rozvinou do čerstvého stavu.
K uvařeným bramborám přidáme sojové výhonky, na kostičky nákrájené Tofu a vyždímané mořské řasy. Nakonec vmícháme pastu Miso s rybím vývarem Dashi (Miso určená pro přípravu polévky již obsahuje rybí vývar Dashi). Pastu přidáváme do té doby, než bude polévka slaná podle naší chuti.
Polévku stáhneme z ohně a můžeme ihned podávat.