Minestrone estivo (Letní polévka Minestrone)

Ingredience 4 porce

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 4 brambory
  • 4 rajčata
  • 2 cukety
  • další zelenina dle chuti
  • 2 plátky pečiva
  • bazalka
  • strouhaný parmazán
  • olej extra virgin

Postup




V hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, mrkev a celer – vše nakrájené na jemno. Přidáme nakrájené brambory, oloupaná rajčata zbavená semínek, cuketu a další zeleninu podle chuti (hrášek, fazolky, pórek). Podlijeme vodou a necháme chvíli vařit, aby zelenina změkla. Mezitíme nakrájíme pečivo na kostičky a osmažíme s kapkou olivového oleje.
Polévku dochutíme solí, pár lístky bazalky a vše rozmixujeme do krému. Servírujeme s opečenými krutony, zasypeme strouhaným parmazánem, ozdobíme bazalkou a zakápneme olivovým olejem. Polévku lze podávat i studenou.