Mascarpone al limone (Citronový dort s Mascarpone)

Ingredience 4 porce

  • Těsto:
  • 100g sušenek bez náplně (například Bebe)
  • 125g másla
  • Krém:
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 citronová esence
  • 2 citrony
  • 500g Mascarpone

Chutná vám cheesecake? Citronový krémový dort se sýrem Mascarpone je jeho docela blízkým italským příbuzným. Sice ne tak slavným, ale nadýchanějším, jemnějším a velmi svěžím.

Postup

Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Těsto dáme do nevymazané formy, uhladíme do výšky asi 2,5 cm a pečeme v předehřáté troubě 10-12 min na 
200 stupňů.

Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přimícháme mascarpone, zalijeme tím upečené těsto a necháme ztuhnout v lednici.
Jako ozdobu si můžeme připravit citronovou polevu. V malém kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a asi 1dcl vody, povaříme, aby se cukr rozpustil. Při podávání dort ozdobíme vzniklou polevou.