Mascarpone al limone (Citronový dort s Mascarpone)
Ingredience 4 porce
- Těsto:
- 100g sušenek bez náplně (například Bebe)
- 125g másla
- Krém:
- 4 žloutky
- 4 lžíce cukru
- 1 citronová esence
- 2 citrony
- 500g Mascarpone
Chutná vám cheesecake? Citronový krémový dort se sýrem Mascarpone je jeho docela blízkým italským příbuzným. Sice ne tak slavným, ale nadýchanějším, jemnějším a velmi svěžím.
Postup
Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Těsto dáme do nevymazané formy, uhladíme do výšky asi 2,5 cm a pečeme v předehřáté troubě 10-12 min na
200 stupňů.
Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přimícháme mascarpone, zalijeme tím upečené těsto a necháme ztuhnout v lednici.
Jako ozdobu si můžeme připravit citronovou polevu. V malém kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a asi 1dcl vody, povaříme, aby se cukr rozpustil. Při podávání dort ozdobíme vzniklou polevou.