Marmelatta di cipolle di tropea (Džem z červených cibulek)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg červené cibulky
  • 1 panák koňaku
  • 2 dl bílého vína
  • 300 g cukru krupice
  • 300 g třtinového cukru
  • 2 bobkové listy
  • 2-3 hřebíčky

Co se stane, když se červené cibulky šest hodin bez dozoru opíjejí koňakem? Jsou k sežrání! Vy to ale po jejich vzoru nezkoušejte, vy zkuste je! A s vašimi chuťovými pohárky se zatočí svět.

Postup

Červené cibulky nakrájíme. V misce je zalijeme koňakem a bílým vínem. Přidáme bobkový list, hřebíček (stačí dvě kuličky) a přisypeme dva druhy cukru. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin marinovat.

V kastrůlku na mírném plameni necháme směs bublat 30 minut, dokud z ní nevznikne sirup. Podáváme vychlazené, případně marmeládu zavaříme.
Podáváme k sýru nebo k masu.