Margarita a Adelita (Koktejly Margarita, Adelita)

Ingredience 1 porce

  • Margarita
  • větší panák tequily reposado
  • ½ pomeranče
  • sirup z agáve
  • limetka
  • panák cointreau
  • sůl
  • led
  • Adelita
  • Větší panák tequily reposado
  • Kávový liker kahlua
  • limetka
  • led

Postup

Margarita 

Do šejkru vhodíme pár kostek ledu, nalijeme panáka tequily, kapku sirupu z agave a pomerančové i limetkové šťávy, na závěr přidáme panáka francouzského likéru cointreau a vše promícháme.

Okraje sklenky otřeme limetkou (jen do půlky) a skleničku položíme do soli, aby se půlka obalila, půlka zůstala čistá. Nalijeme koktejl, ozdobíme limetkou a můžeme podávat.

Adelita  

V šejkru smícháme pár kostek ledu, tequilu, kapku likéru kahlua a limetkovou šťávu. Ozdobíme limetkou a servírujeme.