Maki-sushi s tuňákem (Japonská rolka s tuňákem)

Ingredience 1 porce

  • japonská rýže
  • sushi ocet
  • mořská řasa Nori,
  • japonský křen Wasabi,
  • sezamová semínka
  • sojová omáčka
  • nakládaný zázvor

  • tuňák v plechovce
  • majonéza
  • vejce
  • sůl

Postup

Uvaříme japonskou rýži, přemístíme do větší mísy a promícháme se sushi octem. Na bambusovou rohožku položíme jeden arch sušené mořské řasy Nori. Na mořskou řasu naneseme rýži a vlhkými prsty umačkáme. Na rýži naneseme malý proužek křenu Wasabi, poté asi 2 lžíce tuňáka z plechovky, proužek majonezy a uvařené nasekané vejce. Posypeme sezamovými semínky, posolíme a zarolujeme tak, že postupně horní okraj rohožky přesunujeme přes spodní (nemotáme tedy dokola) a přitom přimačkáváme prsty. Ještě jednou zarolujeme, aby nám dobře držela při sobě.
 Nakrájíme na kolečka, okraje rolky však nepodáváme. Servírujeme s křenem wasabi, nakládaným zázvorem a sojovou omáčkou (vše po trošce na okraj talíře).