Macedonia di fruta (Ovocný salát)

Ingredience 4 porce

  • ½ vodního melounu
  • další ovoce podle chuti (banán, kiwi, jahody, hrušky, jablka, broskve…)
  • Cinzano rosso
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • citronová šťáva
  • pomerančová šťáva
  • máta

Když je teplo, se klidně obejdete bez oblečení, bez nádobí a dokonce i bez vaření. O to víc budete potřebovat svou ledničku, zejména na melounovou mísu ovoce v opojné lázni.

Postup

Meloun vydlabeme a nakrájíme do něj ovoce na větší kousky, včetně melounu. Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou, přisypeme třtinový cukr a bohatě zalijeme Cinzanem. Promícháme, ozdobíme mátou a můžeme podávat. Pro lepší chuť necháme salát pár minut odpočinout.