Linguine gamberi e zucchine (Krevety s pastou)

Ingredience 4 porce

  • 400g linguine (špaget)
  • 1dcl olej extra virgin
  • 16 mražených krevet celých i s hlavou
  • 4 stroužky česneku
  • 2 menší cukety
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 feferonka
  • hrst petrželové natě

Postup

Čištění krevet – otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu ze skořápky, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.

Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě.
Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vody ze špaget.
Do pánve vhodíme pokrájená krevetová telíčka, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu a promícháme se špagetama. Servírujeme s petrželkou a celou krevetou.