Linguine gamberi e zucchine (Krevety s pastou)
Ingredience 4 porce
- 400g linguine (špaget)
- 1dcl olej extra virgin
- 16 mražených krevet celých i s hlavou
- 4 stroužky česneku
- 2 menší cukety
- 1 dcl bílého vína
- 1 feferonka
- hrst petrželové natě
Postup
Čištění krevet – otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu ze skořápky, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě.
Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vody ze špaget.
Do pánve vhodíme pokrájená krevetová telíčka, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu a promícháme se špagetama. Servírujeme s petrželkou a celou krevetou.