Lepre in agrodolce (Zajíc na sladkokyselo)

Ingredience 4 porce

  • očištěný zajíc
  • zaječí vnitřnosti
  • cibulka
  • zelené olivy
  • 4 dl bílého vína
  • 1 dl vinného bílého octa
  • hrst piniových oříšků
  • hrst rozinek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • vepřové sádlo
  • máslo
  • sůl, pepř

Tohle je příběh zajíce, se kterým se budou v kuchyni dít divy, aby se nakonec mohl stát králem vaší sváteční tabule. Viva la Italia!

Postup


Zajíce naložíme přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
V hrnci rozpustíme sádlo s máslem a zaječí maso orestujeme. Poté maso vyndáme a pokračujeme se základem – do hrnce přidáme nasekanou cibulku, orestujeme, zasypeme hladkou moukou a vrátíme maso zpět do hrnce. Zalijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypeme zelené olivy a vlijeme celou marinádu s vnitřnostmi. Necháme na mírném plamínku vařit do měkka. Podáváme s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.