Lasagne alla Bolognese (Lasagne s boloňskou omáčkou)
Ingredience 4 porce
- 300g lasagní
- 100g bešamelu
- 100g parmazánu
- 150g rajčatové omáčky (sugo pomodoro)
- 150g sugo Bolognese (ragú)
- sůl, pepř
Postup
Kdo by neznal schody do nebe v podobě italských lasagní? Do základní partitury tohoto proslaveného receptu se dá lecos přidat. Třeba v kraji kolem krásné Neapole vás v lasagních překvapí šunka a mozarella.Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby zůstaly “aldente”.
Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky těsta, vrstvu rajčatové omáčky, opět lasagne, ragú Bolognese, bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem.
Zapečeme v troubě 45min na 180 stupňů.
Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky těsta, vrstvu rajčatové omáčky, opět lasagne, ragú Bolognese, bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem.
Zapečeme v troubě 45min na 180 stupňů.