Lasagne alla Bolognese (Lasagne s boloňskou omáčkou)

Ingredience 4 porce

  • 300g lasagní
  • 100g bešamelu
  • 100g parmazánu
  • 150g rajčatové omáčky (sugo pomodoro)
  • 150g sugo Bolognese (ragú)
  • sůl, pepř

Postup

Kdo by neznal schody do nebe v podobě italských lasagní? Do základní partitury tohoto proslaveného receptu se dá lecos přidat. Třeba v kraji kolem krásné Neapole vás v lasagních překvapí šunka a mozarella.

Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby zůstaly “aldente”.
Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky těsta, vrstvu rajčatové omáčky, opět lasagne, ragú Bolognese, bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou 
a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem.
Zapečeme v troubě 45min na 180 stupňů.