La torta di mastro Martino (Dort mistra Martina)
Ingredience 6 porcí
- 1 l plnotučného mléka
- 400 g sušeného pečiva
- 200 g cukru krupice
- 100 g kandovaného ovoce
- 200 g mandlí
- 2 vejce
- skořice dle chuti
- muškátový oříšek
- zázvor
- máslo na vymazání
- cukr moučka na posypání
Postup
V hrnci ohřejeme mléko a zalijeme jím rozlámané pečivo. Jakmile změkne, vymačkáme přebytečnou tekutinu a pečivo smícháme v míse s kandovaným ovocem, cukrem, vejci, špetkou skořice, špetkou muškátového oříšku, šťávou z čerstvého zázvoru a nasekanými mandlemi. Vše dobře spojíme, těsto dáme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 150° asi 50 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.