La torta di mastro Martino (Dort mistra Martina)

Ingredience 6 porcí

  • 1 l plnotučného mléka
  • 400 g sušeného pečiva
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 200 g mandlí
  • 2 vejce
  • skořice dle chuti
  • muškátový oříšek
  • zázvor
  • máslo na vymazání
  • cukr moučka na posypání

Postup

V hrnci ohřejeme mléko a zalijeme jím rozlámané pečivo. Jakmile změkne, vymačkáme přebytečnou tekutinu a pečivo smícháme v míse s kandovaným ovocem, cukrem, vejci, špetkou skořice, špetkou muškátového oříšku, šťávou z čerstvého zázvoru a nasekanými mandlemi. Vše dobře spojíme, těsto dáme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 150° asi 50 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.