La Tiela (Zapékaná Tiela)

Ingredience 4 porce

  • 4 brambory
  • 16 slávek
  • 16 cherry rajčat
  • bílá cibule
  • 2 cukety
  • 200 g rýže arborio
  • parmazán
  • petrželka
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Prastarý recept chudých rodin z Puglie. Zapeklo se všechno, co dům dal, a jedlo se i druhý den, třeba studené. Skvělý tip pro ty, kteří právě šetří čas.

Postup

Na dno zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ní petrželku, zakápneme olivovým olejem, pokračujeme s plátky brambor a rozpůlenými cherry rajčátky. Mušle nožem otevřeme a prázdné skořápky odstraníme. Druhé půlky s masem poskládáme do mísy a zasypeme rýží. Osolíme a opepříme. Na rýži přijdou plátky cukety, opět brambory a cherry rajčátka. Ozdobíme petrželkou, zakápneme olejem, ještě osolíme a opepříme a zalijeme asi 0,5 l vody. Nakonec vše zasypeme parmazánem a pečeme v troubě na 180° po dobu 30-40 minut.