La Tiela (Zapékaná Tiela)
Ingredience 4 porce
- 4 brambory
- 16 slávek
- 16 cherry rajčat
- bílá cibule
- 2 cukety
- 200 g rýže arborio
- parmazán
- petrželka
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Prastarý recept chudých rodin z Puglie. Zapeklo se všechno, co dům dal, a jedlo se i druhý den, třeba studené. Skvělý tip pro ty, kteří právě šetří čas.
Postup
Na dno zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ní petrželku, zakápneme olivovým olejem, pokračujeme s plátky brambor a rozpůlenými cherry rajčátky. Mušle nožem otevřeme a prázdné skořápky odstraníme. Druhé půlky s masem poskládáme do mísy a zasypeme rýží. Osolíme a opepříme. Na rýži přijdou plátky cukety, opět brambory a cherry rajčátka. Ozdobíme petrželkou, zakápneme olejem, ještě osolíme a opepříme a zalijeme asi 0,5 l vody. Nakonec vše zasypeme parmazánem a pečeme v troubě na 180° po dobu 30-40 minut.