Kuřecí prsa s glassé balsamico a grilovanou zeleninou (Kuřecí prsa s glassé balsamico a grilovanou zeleninou)
Ingredience 4 porce
- 4 kuřecí prsa s kostí
- 1 snítka tymiánu
- 1 dl octa balsamico
- kuřecí vývar
- 1 lžíce zredukovaného kuřecího vývaru
- zelenina dle chuti
- máslo
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Postup
Kuřecí prsa necháme vcelku se stehenní kostí a s kůží (z kosti odřízneme maso, aby byla vidět), osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji.
Maso vyndáme a do pánve nalijeme ocet balsamico, zalijeme vývarem
a přidáme lžíci zredukovaného kuřecího vývaru. Necháme chvíli vařit, aby omáčka zhoustla. Pánev stáhneme z ohně a nakonec přidáme máslo.
Kuřecí maso podáváme s balsamikovou omáčkou, jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu.