Krupicová kaše s marmeládou z černého bezu (Krupicová kaše s marmeládou z černého bezu)
Ingredience 4 porce
- 3/4 l mléka
- 2 lžíce marmelády z černého bezu
- 2–3 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce strouhanky
- špetka soli
Staročeský recept na krupicovou kaši - neobyčejně obyčejná česká pochoutka z rukou Oldy Sahajdáka.
Postup
Mléko ohřejeme, mírně osolíme a přidáme lžíci másla a 2 lžíce bezové marmelády. Mléko přecedíme, aby v něm nebyla zrnka z marmelády
a přivedeme k varu. Pomalu přisypáváme hrubou mouku a neustále mícháme. Množství mouky záleží na hustotě kaše. Kaši přisladíme lžící cukru. V druhé pánvi rozpustíme máslo, vsypeme strouhanku a zbylý cukr a orestujeme. Hotovou kaši nalijeme do talíře a zasypeme opečenou strouhankou s cukrem, můžeme podávat.