Involtini di pesce spada (Rolovaný mečoun)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg mečouna
  • 3 ančovičky
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 250 g strouhanky
  • 80 g parmazánu
  • 1 cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • petrželka
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Rybu nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Vhodíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Do základu přidáme ančovičky, poté piniové oříšky, rozinky, strouhanku a nakonec sýr. Do zlatavé směsi nakonec přisypeme bylinky a vše osolíme. 

Naklepeme plátky ryby, pokryjeme směsí, zakapeme olivovým olejem a zavineme. Závitky propíchneme špejlí, aby se nerozbalily a restujeme na oleji, do něhož přidáme bobkový list. Hotové servírujeme.