Involtini di pesce spada (Rolovaný mečoun)
Ingredience 4 porce
- 1 kg mečouna
- 3 ančovičky
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce piniových oříšků
- 250 g strouhanky
- 80 g parmazánu
- 1 cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 dl bílého vína
- petrželka
- bobkový list
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Rybu nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Vhodíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Do základu přidáme ančovičky, poté piniové oříšky, rozinky, strouhanku a nakonec sýr. Do zlatavé směsi nakonec přisypeme bylinky a vše osolíme.
Naklepeme plátky ryby, pokryjeme směsí, zakapeme olivovým olejem a zavineme. Závitky propíchneme špejlí, aby se nerozbalily a restujeme na oleji, do něhož přidáme bobkový list. Hotové servírujeme.