Hamburger di Manu (Hamburger podla Mana)

Ingredience 4 porce

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 100 g salsiccii
  • 70 g parmazánu
  • 1 žloutek
  • 4 housky na hamburger
  • 2 papriky
  • hlávkový salát
  • 2 velká rajčata
  • rajčatový protlak
  • dijonská hořčice
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Chcete okořenit Itálií “grilovačku” na vaší zahradě? Plánujete něco na gril, ale mělo to bylo být “de luxe”? Pro vás tu je recept s licencí od Emanuela!

Postup


Svíčkovou nameleme, salsicciu zbavíme střívka a smícháme s masem, nastrouhaným parmazánem, žloutkem, solí a pepřem. Vytvarujeme hamburgery a ogrilujeme. Housky rozpečeme na ohni, celé papriky také ogrilujeme a zbavíme semínek. Housku pomažeme dijonskou hořčicí, položíme maso, na něj kousky paprik, list hlávkového salátu, plátky rajčat, které zakápneme protlakem, přikryjeme druhou půlkou housky a podáváme.