Gröstel (Telecí plátky s bramborem)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg zadního telecího
  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce demi glace (redukovaný masový vývar)
  • petržel
  • majoránka
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • máslo
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup

Brambory nakrájíme na plátky, předvaříme klasicky v osolené vodě a potom orestujeme na pánvi s olivovým olejem lehce do zlatova. Telecí nakrájíme na kostičky. Spolu s nasekanou cibulkou maso orestujeme na olivovém oleji, přidáme redukovaný telecí vývar, který dodá masu silnější chuť, lehce osolíme a necháme povařit. Po pár minutách přidáme brambory a nasekané bylinky, bobkový list, dochutíme pepřem, opět chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla a nakonec vmícháme do směsi kousek másla, které omáčku zjemní do krému.