Granita al Cinzano (Dřeň s Cinzanem)

Ingredience 6 porcí

  • 450 ml vody
  • 185 g třtinového cukru
  • bazalka
  • 5 pomerančů
  • Cinzano bianco

Vzpomínku na nejoblíbenější limonádu dětství - sladkou ledovou tříšť - vzkřísíte jedním douškem. Tentokrát vás nejen osvěží, ale zároveň příjemně zahřeje.

Postup5 min

Do kastrůlku s 250 ml vody nastrouháme pomerančovou kůru, přisypeme třtinový cukr a ohřejeme, jakmile se cukr rozpustí, necháme směs vychladnout. Do 200 ml vody natrháme lístky bazalky a rozmixujeme. Vychladlou směs přecedíme a smícháme s bazalkovou vodou. Dáme do mrazáku na několik hodin. Směs musíme několikrát promíchat, aby nevznikl led, ale tříšť. Dřeň servírujeme zalitou Cinzanem, ozdobíme plátkem pomeranče.