Gnocchi alla Andrea (Noky a la Andrea)

Ingredience 4 porce

  • 4 velké brambory
  • hladká mouka podle potřeby
  • 1 vejce
  • sugo pomodoro
  • 16 datlových rajčat (nebo cherry rajčat)
  • 4 plátky italské slaniny (pancetta)
  • strouhaný parmazán
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej extra virgin
  • sůl

Andrea Accordi uvařil jednu ze svých pověstných specialit 

Postup



Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na vál. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené.
Slaninu nakrájíme na proužky a osmažíme (bez tuku) do křupava.
V pánvi na oleji orestujeme na hrubo nakrájenou cibulku, přihodíme rajčátka nakrájená na půlky a zalijeme jednou naběračkou rajčatového suga. Necháme pár minut povařit a poté do omáčky zamícháme gnocchi. Dochutíme strouhaným parmazánem, solí a můžeme servírovat 
s opečenou slaninou.