Gamberi alla Holiday (Krevety a lá Holiday)

Ingredience 2 porce

  • 10ks krevet
  • 2dcl koňaku
  • 2dcl smetany
  • 1 lžíce másla
  • hrst petrželové natě

Tenhle recept jsem vymyslel pro jednoho  mlsného  kamaráda, který přišel do restaurace a vyslovil své přání: „ Dal bych si krevety,  ale chci, aby v nich byl i koňak!“  Úkol jsem splnil. Krevety uvařil. Zachutnaly mu natolik, že si je objednává dodnes. Až maličko přivřete oči a flambované krevety ochutnáte, ucítíte hřejivý závan prázdnin. 

Postup

V pánvi na másle orestujeme očištěné a oloupané krevety, po chvilce je zalijeme koňakem, čímž vznikne plamen (tzv. flambujeme), během okamžiku uhasne. Přidáme smetanu, omáčka tak dostane žlutý nádech. Při podávání ozdobíme nasekanou petrželovou natí.