Furtaia (Štěstí)

Ingredience 2 porce

  • 2 vejce
  • špetka cukru
  • 1 dl mléka
  • 1 panák rumu
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • ½ kypřícího prášku
  • olej na smažení
  • moučkový cukr
  • rybízová marmeláda

Štěstí....co je štěstí? Slaďoučký dezert z Tyrolska podávaný s domácí marmeládou, který vám jistojistě zachutná a vykouzlí blažený  výraz ve tváři.

Postup

V míse smícháme vejce, čajovou lžičku cukru, mléko, rum, špetku soli. Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do vaječné směsi. Vznikne tekuté krémové těsto (v případě potřeby přidáme mléko). Těsto přelijeme do cukrářského pytlíku, ustřihneme růžek tak, aby vznikla asi centimetrová dírka a tou pak lijeme těsto do rozpáleného oleje na smažení po celé ploše nádoby – těsto vytvoří síť. Z obou stran osmažíme do zlatova a “štěstí” podáváme ozdobené marmeládou a zasypané moučkovým cukrem.