Funghi fritti (Smažené houby na salátu)

Ingredience 4 porce

  • 400g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
  • 100-200g kukuřičné mouky
  • 2 vejce
  • arašídový, sojový nebo slunečnicový olej na smažení
  • sůl
  • Salát :
  • 500g směsi salátových listů
  • 150g rajčátek
  • Zálivka:
  • 1 citron
  • 100ml olivového oleje extra virgin
  • sůl podle chuti
  • 1 lžíce medu
  • hrst vlašských ořechů

Kdypak oprášíte košíky a vyrazíte na lesní plody? Až v mechu odříznete první hříbek, můžete začít myslet na křupavý salát s vůní hub.

Postup

Houby očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm a osolíme. Poté je obalíme 
v mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a usmažíme na oleji.

V misce prošleháme citronovou šťávu, olej, med, nasekané vlašské ořechy a sůl. Zálivku promícháme se salátem a servírujeme s houbami.