Funghi fritti (Smažené houby na salátu)
Ingredience 4 porce
- 400g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
- 100-200g kukuřičné mouky
- 2 vejce
- arašídový, sojový nebo slunečnicový olej na smažení
- sůl
- Salát :
- 500g směsi salátových listů
- 150g rajčátek
- Zálivka:
- 1 citron
- 100ml olivového oleje extra virgin
- sůl podle chuti
- 1 lžíce medu
- hrst vlašských ořechů
Kdypak oprášíte košíky a vyrazíte na lesní plody? Až v mechu odříznete první hříbek, můžete začít myslet na křupavý salát s vůní hub.
Postup
Houby očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm a osolíme. Poté je obalíme
v mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a usmažíme na oleji.
V misce prošleháme citronovou šťávu, olej, med, nasekané vlašské ořechy a sůl. Zálivku promícháme se salátem a servírujeme s houbami.