Frittelle di riso (Rýžový desert)

Ingredience 4 porce

  • 250 g rýže na dezerty (kulatozrnná)
  • 0,5 l mléka
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 panák rumu
  • citronová a pomerančová kůra
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • cukr na obalení
  • slunečnicový olej na smažení

Postup

V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým cukrem a špetkou soli a přisypeme rýži. Vaříme 15 minut, aby rýže nasákla mléko a zhoustla. Necháme vystydnout, poté přendáme do mísy a spojíme s trochou citronové 
a pomerančové kůry. Přidáme rum, 2 celá vejce a 2 žloutky, špetku soli, špetku jedlé sody a vše dobře promícháme. Ze zbylých dvou bílků vyšleháme sníh a spojíme se směsí. Nakonec přisypeme hladkou mouku.

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, pomoučníme si ruce a vytváříme ze směsi kuličky, které smažíme do zlatova. Ještě teplé je obalíme 
v krystalovém cukru a podáváme.