Frittele di mele (Fritovaná jablka)

Ingredience 4 porce

  • 4 menší jablka
  • 3 vejce
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 4-5 lžic cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • kvasnicové pivo
  • 80% rum
  • moučkový cukr na posypání
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup



V míse smícháme vejce, vanilkový a krupicový cukr, špetku soli a mouku. Přidáme asi půlku piva, zakápneme malým panákem 80% alkoholu, podle hustoty přisypeme mouku – těsto by nemělo být příliš řídké, aby drželo na jablkách.
Jablka oloupeme a očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm, obalíme ve směsi a smažíme v oleji.
Při servírování je posypeme moučkovým cukrem.