Filetto di maiale marinato (Marinovaná vepřová panenka)

Ingredience 4 porce

  • vepřová panenka
  • 1 kg třtinového cukru
  • 1 kg hrubé soli
  • špetka kakaa
  • špetka skořice
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • estragon
  • tymián
  • celý pepř
  • hřebíček
  • bobkový list

Existuje jen jediný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom nezruinovat peněženku – udělejte si domácí „carpaccio“ z panenky. A za patnáct dní si budeme vyprávět :-)

Postup

Maso očistíme, zbavíme blán. Bylinky nasekáme najemno. Panenku v nich obalíme. Připravíme si čistou utěrku a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme. Poté vše zavineme a převážeme provázkem. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.

Nakonec servírujeme v tenkých plátcích, zalijeme olejem a balsamikovým octem.