Filetto di maiale marinato (Marinovaná vepřová panenka)
Ingredience 4 porce
- vepřová panenka
- 1 kg třtinového cukru
- 1 kg hrubé soli
- špetka kakaa
- špetka skořice
- rozmarýn
- šalvěj
- estragon
- tymián
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
Existuje jen jediný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom nezruinovat peněženku – udělejte si domácí „carpaccio“ z panenky. A za patnáct dní si budeme vyprávět :-)
Postup
Maso očistíme, zbavíme blán. Bylinky nasekáme najemno. Panenku v nich obalíme. Připravíme si čistou utěrku a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme. Poté vše zavineme a převážeme provázkem. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.
Nakonec servírujeme v tenkých plátcích, zalijeme olejem a balsamikovým octem.