Filetti di carpa con patate (Grilovaný kapr s bramborem)

Ingredience 4 porce

  • 4 filety z kapra s kůží
  • 4 brambory
  • 8 cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • 1 citron
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • olej extra virgin
  • sůl, bílý pepř

Postup

Filety osolíme a opepříme, kůži na několika místech nařízneme a rybu orestujeme na olivovém oleji, nejdříve ze strany s kůží. Jakmile se maso zatáhne, přidáme citronovou šťávu, rozmarýn a tymián a necháme chvilku restovat, aby se chutě spojily.

Brambory oloupeme, uvaříme a smícháme s nakrájenou cibulkou 
a rajčátky. Servírujeme spolu s kaprem, nakonec zakápneme olivovým olejem a ozdobíme bylinkami.