Fetuccine Al Panenero Con Speck E Gorgonzola (Fetucciny z tmavého pečiva se špekem a gorgonzolou)
Ingredience 4 porce
- 100 g špaldové mouky
- 100 g strouhanky z tmavého pečiva
- 100 g pšeničné mouky
- 3 vejce
- 80 g špeku
- 80 g sýru gorgonzola
- 1 pórek
- 2 lžíce smetany
- olej extra virgin
- máslo
- hrst pažitky
- muškátový oříšek
- pepř
Postup
V míse smícháme mouky s vejci a vypracujeme těsto (pokud je příliš tuhé, přidáme vodu), zabalíme do folie a necháme půl hodiny odležet v lednici. Poté ho vyválíme na tenké pláty, stočíme do roličky a nakrájíme na libovolně široké nudle. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě, stačí jen pár minut do podoby “al dente”. Mezitím v pánvi na másle orestujeme nakrájený špek a pórek a zalijeme troškou bílého vína. Přidáme vývar (nebo vodu) a smetanu. Nakonec přisypeme nakrájenou gorgonzolu a povaříme. Dochutíme pepřem a špetkou muškátového oříšku. Smícháme s těstovinami a servírujeme ozdobené pažitkou.