Fetuccine Al Panenero Con Speck E Gorgonzola (Fetucciny z tmavého pečiva se špekem a gorgonzolou)

Ingredience 4 porce

  • 100 g špaldové mouky
  • 100 g strouhanky z tmavého pečiva
  • 100 g pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 80 g špeku
  • 80 g sýru gorgonzola
  • 1 pórek
  • 2 lžíce smetany
  • olej extra virgin
  • máslo
  • hrst pažitky
  • muškátový oříšek
  • pepř

Postup

V míse smícháme mouky s vejci a vypracujeme těsto (pokud je příliš tuhé, přidáme vodu), zabalíme do folie a necháme půl hodiny odležet v lednici. Poté ho vyválíme na tenké pláty, stočíme do roličky a nakrájíme na libovolně široké nudle. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě, stačí jen pár minut do podoby “al dente”. Mezitím v pánvi na másle orestujeme nakrájený špek a pórek a zalijeme troškou bílého vína. Přidáme vývar (nebo vodu) a smetanu. Nakonec přisypeme nakrájenou gorgonzolu a povaříme. Dochutíme pepřem a špetkou muškátového oříšku. Smícháme s těstovinami a servírujeme ozdobené pažitkou.