Domácí těstoviny (Domácí těstoviny)

Ingredience 4 porce

  • 200 farina di semola
  • 200 hladká mouka 00
  • 4 celá vejce
  • voda dle potřeby

Bývávalo v Itálii zvykem, že si v každé domácnosti vyráběli těstoviny sami. Ovšem čerstvé domácí z těch nejlepších surovin na talíři jsou skvělým zážitkem. V dnešní době jsme sice zvyklí vybírat těstoviny v regálech obchodů. Ale což takhle dát si ty pravé domácí?

Postup

Mouky smícháme dohromady, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme vejce a pomalu prohnětáváme rukama, až se spojí v těsto. 

Vodu přidáváme podle potřeby.
Těsto se zabalí do folie, aby neoschlo a dá se stranou aspoň na půl hodinky.
Po půl hodině vyndáme těsto z folie, vyválíme buďto ve stroji na těstoviny, nebo klasickým válečkem, co nejtenčeji to půjde. Vyválené těsto několikrát přehneme na sebe (do malé kostky), aby bylo krájení jednodušší, krájíme dle toho, jak chceme široké nudle.
Vaříme klasicky – v osolené vroucí vodě, cca 3 minuty.