Domácí Limoncello (Domácí Limoncello)

Ingredience

  • 500 g bio citronů
  • 3 dl 80% alkoholu
  • 400 g cukru
  • 4 dl vody

Tradiční italský likér, který se vyrábí ze silné kůry těch nejlepších citronů oblasti Sorrenta. Citrony ze sorrentských svahů jsou tak dobré, že je můžete jíst samotné, aniž byste se zalykali kyselostí.

Postup

Na domácí Limoncello je potřeba kůra z citronů, z které odstraníme hořkou bílou slupku. Kůru vložíme do karafy, přidáme cukr a alkohol a zalijeme 4 dl vody. Dobře promícháme, vršek nádoby zakryjeme alobalem a necháme 15 dní odležet v chladu a ve tmě, občas promícháme.

Po uplynulé době přefiltrujeme tekutinu do jiné nádoby a necháme ještě týden odpočinout.