Crostini di fegatini (Pěna z kuřecích jater s toasty)
Ingredience 4 porce
- 250g kuřecích jater
- 1 malá cibule
- 3ks ančoviček naložených v soli
- 1dcl bílého vína
- 1 lžíce capari v octě
- 1 lžíce olej extra virgin
- 8 plátků bagety
Je to výtečný recept na uvítanou. Po pěně z kuřecích jater, kapar a ančoviček se u vás hosté usadí a už se jim vůbec nikam nebude chtít.
Postup
Do hrnce s olivovým olejem dáme cibulku nakrájenou najemno, lžíci capari, ančovičky a necháme chvíli restovat.
Přidáme pokrájená játra, zalijeme vínem a podusíme. Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená), odstavíme z ohně a rozmixujeme na patté – pěnu.
Veku si opečeme na sucho v troubě, potřeme pěnou a ozdobíme capari.