Crostini di fegatini (Pěna z kuřecích jater s toasty)

Ingredience 4 porce

  • 250g kuřecích jater
  • 1 malá cibule
  • 3ks ančoviček naložených v soli
  • 1dcl bílého vína
  • 1 lžíce capari v octě
  • 1 lžíce olej extra virgin
  • 8 plátků bagety

Je to výtečný recept na uvítanou. Po pěně z kuřecích jater, kapar a ančoviček se u vás hosté usadí a už se jim vůbec nikam nebude chtít. 

Postup




Do hrnce s olivovým olejem dáme cibulku nakrájenou najemno, lžíci capari, ančovičky a necháme chvíli restovat.
Přidáme pokrájená játra, zalijeme vínem a podusíme. Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená), odstavíme z ohně a rozmixujeme na patté – pěnu.
Veku si opečeme na sucho v troubě, potřeme pěnou a ozdobíme capari.