Crostata alla frutta (Ovocný koláč)

Ingredience 6 porcí

  • Těsto
  • 210g hladké mouky
  • 100g másla
  • 3 žloutky
  • 100g cukru moučka
  • špetka soli
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1/3 prášku do pečiva
  • Krém
  • 1l mléka
  • 8 žloutků
  • 200g cukru
  • 80g hladké mouky
  • 1 citron
  • špetka soli
  • ovoce podle chuti

Má nadýchaný žloutkový krém a navrch je posypaný čerstvým ovocem. Tento koláč připomíná návštěvu mediteránských přímořských letovisk. 

Postup


Těsto:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout.

Krém:
V kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, nalijeme na upečený korpus a dáme do lednice ztuhnout. Crostatu ozdobíme ovocem.