Crema di zucca (Dýňový krém)

Ingredience 4 porce

  • 800g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tozn. čistá dužina
  • 250g Ricotty, případně měkký tvaroh
  • 80g másla
  • 4 plátky Pancetty – angl. slanina
  • snítka tymiánu
  • 120g mražených hub
  • sůl a bílý pepř dle chuti

Možná vás nenapadne větší nuda v kuchyni, nežli je vaření dýně. Jenže ono se to s ní musí umět, ostatně jako se vším. V mojí restauraci má dýně úspěch. Už od července mi lidi volají, kdy už bude dýňová polévka. A nedočkavě čekají na září, kdy začíná velká dýňová sezóna.

Postup



Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2cm, dáme na vytřený pekáček máslem a 15min pečeme v troubě na 180 stupňů.
Na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Dýni orestujeme na másle a zalijeme vývarem podle potřeby (podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše). Rozmixujeme, přidáme Ricottu a rozmícháme do hladkého krému.
Můžeme dochutit solí, při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny.