Crema di zucca (Dýňový krém)
Ingredience 4 porce
- 800g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tozn. čistá dužina
- 250g Ricotty, případně měkký tvaroh
- 80g másla
- 4 plátky Pancetty – angl. slanina
- snítka tymiánu
- 120g mražených hub
- sůl a bílý pepř dle chuti
Možná vás nenapadne větší nuda v kuchyni, nežli je vaření dýně. Jenže ono se to s ní musí umět, ostatně jako se vším. V mojí restauraci má dýně úspěch. Už od července mi lidi volají, kdy už bude dýňová polévka. A nedočkavě čekají na září, kdy začíná velká dýňová sezóna.
Postup
Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2cm, dáme na vytřený pekáček máslem a 15min pečeme v troubě na 180 stupňů.
Na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Dýni orestujeme na másle a zalijeme vývarem podle potřeby (podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše). Rozmixujeme, přidáme Ricottu a rozmícháme do hladkého krému.
Můžeme dochutit solí, při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny.